In de streek

Klemskerke-De Haan

Bed & Breakfast d' Oude Brouwerij Klemskerke-De Haan In de streek 03 Vlissegemstraat Klemskerke - Deluxe Kamer HOP in Bed & Breakfast d' Oude Brouwerij Klemskerke-De Haan

Klemskerke zegt u ?
Misschien al vaak gepasseerd zonder de naam te kennen, op weg naar zee of toevallig passerend met de fiets. Klemskerke is een polderdorpje en deelgemeente van gemeente De Haan. Wie voor Klemskerke kiest, kiest voor rust. Geen wilde toestanden hier, enkel een dorp klaar om te ontdekken. In weidse natuur heten de wentelende wieken van de malende molen jullie welkom bij het binnenkomen van Klemskerke. Verken het historische dorpsgezicht, de fraaie wolkenluchten, de vriendelijkheid van de bewoners, het zachte gekabbel van het water in de grachten, de zuivere lucht op een zucht van de Noordzee bijgestaan door een verfrissende wind, waaiend door het leven.
Klemskerkse kleuren met variaties aan fijnheid en zachtheid maken een mooi groen hart. Koeien maken het steeds bonter, bruinvariaties en zwartwitmode verspreiden zich tussen de groeiende grassprietjes in het groene weilandschap. Hippende huismussen, tintelende tortelduiven kondigen elke morgen een nieuwe dag aan, dat is Klemskerke ten voeten uit. Je komt er met een ingetogen feestgevoel en je vraagt je zonder haast af van waar het komt. Wie het wil uitvissen, is klaar voor d’ Oude Brouwerij.

Fietsen

In de streek 04 In de streek 05 In de streek 06

Dat Klemskerke dat populair is bij fietsers, verbaast niemand. Kilometers fietsplezier langs de gezellige autoluwe polderwegjes brengen je na een tijdje al sportend naar zee en strand, door duinen en natuurgebieden, in levendige badplaatsen, kuststeden en door de vlakke en groene polders van het hinterland. Stippel zelf je fietsroute uit en geniet van knooppunt tot knooppunt. De eventuele fietsnetwerkkaart (te verkrijgen bij toerisme De Haan) leidt je naar de leukste plekjes. De groen-witte bewegwijzering wijst je in twee richtingen de weg.

Te voet

In de streek 07 In de streek 08 In de streek 09

Al wandelend vanuit Klemskerke maak je al gauw aansluiting met een van de groene parels van De Haan, de duinbossen.
Het gebied bestaat uit drie delen en is 152 hectare groot. Je vindt er zowel open duinlandschap met de typische fauna en flora van de kust, als uitgestrekte beboste duinen. Je kan er naar hartenlust ravotten in één van de 3 speelzones en er zijn mooie en verrassende wandelpaden.

Te water

In de streek 10 In de streek 11 In de streek 12

Met de zee op 3 km afstand ben je vrij om te zwemmen, pootje te baden, te zonnen, te rusten, te bakken, enz. Daarna laat je de mensenmassa waar ze zijn en keer je terug naar d’ Oude Brouwerij waar je in alle stilte tot rust kan komen om je dagboek in te vullen...

Bezienswaardigheden

Geersens Molen - Bed & Breakfast d' Oude Brouwerij Klemskerke-De Haan Clemenskerk - Bed & Breakfast d' Oude Brouwerij Klemskerke-De Haan Clemensstraat - Bed & Breakfast d' Oude Brouwerij Klemskerke-De Haan

Geersensmolen
Wie Klemskerke binnenkomt kan er niet naast kijken, de Geersensmolen. Aan het begin van de Dorpsstraat passeert elkeen de molen die dateert uit 1697. Sinds 1943 is het beschermd als monument. Op bepaalde tijdstippen is er mogelijkheid om de molen te bezoeken. Sinds de renovatie in 2014 is de molen weer helemaal maalvaardig en in staat om graan te malen. De molen werd niet terug opgebouwd op de oude molenwal, doch aan de andere zijde van Bistro de Kruidenmolen, op een weiland dat de gemeente speciaal aankocht. De gemeente creëerde een heus natuurvriendelijk molenparkje rond de nieuwe locatie van de molen. Leuk weetje, de aarde van de huidige molenwal werd gerecupereerd uit de graafwerken voor de aanleg van paaivelden voor vissen.

Sint-Clemenskerk
Deze driebeukige hallenkerk dateert uit de 13/14 eeuw. Om een metafoor te gebruiken, de kerk in het dorp is als een vader voor zijn gezin.
Binnenin neogotisch meubilair (biechtstoelen, kerkmeestersbank, preekstoel,...), mooie eikenhouten beeldhouwwerken, prachtige nog werkende orgel met 2 handklavieren op het doksaal. Ommuurd met een kerkhof (oud- en nieuw gedeelte).
Op (pare) zaterdagen om 17u is er nog een kerkviering.

www.doudebrouwerij.be maakt gebruik van cookies. Door verder te surfen gaat u expliciet akkoord met het gebruik van deze cookies.